Zážitky z výstavy Zdraví a duše v Ostravě

Po roce jsme zase byly v Ostravě a mohly jsme s kolegyní Dášou mluvit s živými lidmi. Chodí si k nám na stánek pro bylinky a pro „zázračný“ Silidyn. Je hezké vidět, že se lidi vracejí, protože jim naše rady pomohly a ulevilo se jim. Díky tomu si vyslechneme mnoho lidských příběhů, zkušeností a často i nepěkných zkušeností s naším zdravotnictvím.

Jednoznačně mohu říct, že nemoc nemůžete „chytit“ ani ji nedostanete, protože to máte „dědičné“. Nemoc si VŽDY vypěstujete sami svým chováním a způsobem života.

V Ostravě jsem se například bavila s pánem, který byl přesvědčený, že je a byl zdravý a kdyby od někoho nechytil covid, neonemocněl by. Ale z jeho dalších slov absolutně vyplynulo, že se přepíná, že si své zdraví potřebuje dokazovat přehnanou tělesnou aktivitou a není schopen ani ochoten vypnout. S takovým přístupem člověk přehlíží signály svého těla a o nemoc si doslova říká. Vrcholem jeho vyprávění byla jeho víra v tvrzení jakési zdravotnice, která je přesvědčená o tom, že nemoci mají lidi z užívání potravních doplňků.

Ano, i při užívání potravních doplňků musí člověk zachovávat zdravý rozum a nekupovat kdejakou předraženou blbost, kterou mu někdo z multilevelu nutí. Ale ani nějaká houba z Číny nenadělá tolik paseky jako nemírně předepisovaná antidepresiva nebo chemoterapie nasazená na falešně diagnostikovanou rakovinu. O zanedbání primární péče v době covidu ani nemluvě.

A abych vás pobavila, podělím se o jednu nemilou zkušenost, se kterou se mi svěřila jedna paní. Na její bolestivá záda jí lékař předepsal antidepresiva. Prý proto, aby přestala tu bolest vnímat tak negativně. Naštěstí paní došlo, jaká je to blbost a začala antidepresiva vysazovat. Nastoupila na cestu řešení příčin a převzala zodpovědnost za své zdraví do svých rukou. Nespoléhat se na „zázračný“ lék – chemický nebo bylinný – je první krok na cestě ke zdraví!

Je naplňující, když se setkáváme s čím dál větším množstvím případů lidí, kteří rozhodli takovou cestou jít. Zodpovědnost za zdraví je jen vaše, nelze ji na nikoho ani nic přenést. Neexistují žádné zázračné léky, na které se lze spoléhat. Nic vám neuchová zdraví lépe než prevence. bylinky, které vám pomohou se čistit a trochu i regenerovat a potravní doplňky na doplnění důležitých živin, bez kterých tělo nemůže fungovat. já vím, že naši předci žádné doplňky nejedli, ale měli mnohem více pohybuj na slunku bez opalovacích krémů, jedli stravu, která byla čistší a nebyl plná chemie. Kvalita potravin byla úplně jiná. Dnes se bez dobře vybranýchj potravních doplňků neobejdem.

Podobné příspěvky